Kiki Bertens was na afloop van haar Fed Cup-zege in drie sets op Magdalena Rybarikova erg blij met het resultaat, maar ook kritisch op zichzelf.

"Het was geen makkelijke wedstrijd om te spelen. Ik ben wel heel blij dat ik wist te winnen”, aldus Bertens.

Door de overwinning van de kopvrouw staat het Nederlandse Fed Cup-team met 2-1 voor in de ontmoeting met Slowakije.

De Wateringse won de eerste set relatief eenvoudig, maar moest de tweede set met 6-2 aan de Slowaakse laten. "Ik werd in de tweede set best negatief tegen mezelf en ging haar spel meespelen. Dat is natuurlijk iets dat ik niet moet doen. Ik zat me toen alleen maar op te fokken. Zij ging opeens minder ballen missen en daar baalde ik van."

"Gelukkig ging ik in de derde set weer mijn eigen spel spelen. Dan zie je ook dat ik die set makkelijk win. Ik ging meer in de bal stappen en stond beter op mijn benen. Toen haalde ik mijn hoogste niveau."

Niet aangepast

Bertens was blij dat de Slowaken hun opstelling voor zondag niet aangepast hadden. "Zaterdag speelde Rybarikova erg slecht, dus ik wist niet zeker of ik tegen haar zou moeten spelen. Ze staat natuurlijk wel veel hoger op de wereldranglijst dan de rest van het Slowaakse team. Gelukkig hebben ze hun opstelling niet gewijzigd."

Mocht het dubbelspel zondag de beslissing moeten brengen, dan is Bertens klaar om te spelen aan de zijde van Michaëlla Krajicek. "Als de dubbel nog ergens om gaat, zal ik er staan."