Toernooi-directeur Richard Krajicek heeft de derde en laatste wildcard voor het ABN Amro World Tennis Tournament gegeven aan het 17-jarige talent Alexander Zverev.

De Duitser steeg in 2014 bijna zevenhonderd plaatsen op de wereldranglijst en is momenteel de mondiale nummer 135.

Zijn belangrijkste prestatie was het bereiken van de halve finale bij het ATP-toernooi van Hamburg in juli.

Hij versloeg daar onder meer Robin Haase met 6-0 en 6-2.

"We proberen altijd - naast de Nederlanders - een groot internationaal talent een kans te geven in het toernooi. Op die manier creëren we een band met de toppers van de toekomst. We hebben dat eerder onder meer gedaan met Roger Federer en Grigor Dimitrov, die hier ook op 17-jarige leeftijd debuteerden", aldus Krajicek.

Het toernooi in Rotterdam begint maandag. Jesse Huta Galung en Haase zijn de Nederlandse deelnemers in Ahoy. Beide spelers ontvingen een wildcard.

Sijsling

Igor Sijsling en Thiemo de Bakker waren normaal gesproken ook in aanmerking gekomen voor de derde wildcard, maar kozen allebei voor een ander ATP-toernooi. Sijsling, vorig jaar halve finalist in Rotterdam, speelt komende week in Memphis. De Bakker start in het kwalificatietoernooi van Sao Paulo.

Jo Wilfried Tsonga en Marin Cilic moesten eerder deze week afzeggen wegens een blessure. Andy Murray, titelverdediger Tomas Berdych en Stan Wawrinka zijn de overgebleven publiekstrekkers.