Novak Djokovic drong maandag zonder serviceverlies door tot de kwartfinale van de Australian Open. De Serviër is zeer tevreden over zijn toernooi tot nu toe.

"Ik houd er een positief gevoel aan over. Ik heb nog geen set verloren en volgens mij pas één keer een servicegame ingeleverd", sprak Djokovic opgetogen na zijn winst op Gilles Müller in de vierde ronde.

"Dat is een zeer bemoedigend feit, zeker aangezien mijn laatste twee wedstrijden zwaar waren. Toch zijn er een paar dingen die beter kunnen en daar ga ik aan werken."

Door de zege van Djokovic staan zeven spelers uit de top acht van de wereldranglijst in de kwartfinales. Alleen Roger Federer, die in de derde ronde verloor van Andreas Seppi, ontbreekt.

Raonic

Djokovic stuit nu op Milos Raonic, de nummer acht van de wereld. De Canadees staat net als Müller bekend om zijn sterke service. "Ik won eind vorig jaar nog de finale in Parijs van hem, dus ik weet wat ik moet verwachten."

"We zijn goede vrienden en hij heeft in de laatste vijftien maanden geweldig tennis laten zien. Hij verdient zijn plek in de top tien en speelt met veel vertrouwen."

"Milos komt steeds dichter bij de top vijf, dus het gaat zeker lastig worden. Ik moet top zijn om hem te verslaan."

Raonic sloeg tijdens zijn vier partijen in Melbourne al 99 aces. "Mentaal is het heel zwaar om tegen zulke sterke serveerders te spelen. Als ik op mijn eigen service een steekje laat vallen, is de set voorbij. Ik zal scherp moeten blijven."

Bekijk alle uitslagen op de Australian Open