Andy Murray is er donderdagavond niet in geslaagd de halve finales te bereiken van de ATP World Tour Finals.

De Schot was in Londen niet opgewassen tegen Roger Federer: 6-0, 6-1. Murray moest in twee sets winnen van de al geplaatste Zwitser om zich bij de laatste vier te voegen.

Door de nederlaag van Murray dringt Kei Nishikori door tot de halve finales. De Japanner was eerder op de dag te sterk voor David Ferrer en eindigt achter Federer als tweede in groep B.

Vrijdag vallen de beslissingen in groep A. Novak Djokovic neemt het dan op tegen Tomas Berdych en Stanislav Wawrinka gaat proberen Marin Cilic te verslaan. 

Klasse

Het affiche was mooi, maar spannend is het nooit geworden tussen Federer en Murray. De nummer twee van de wereld toonde zijn klasse en had slechts 24 minuten nodig om de eerste set binnen te slepen: 6-0.

Op dat moment was de spanning al grotendeels weg. Murray wist dat hij de halve finales kon vergeten en dat leek door te werken in het tweede bedrijf. Federer bleef de baas en won ook de tweede set met gemak: 6-1.

De Zwitser won al zijn drie groepswedstrijden.

Nishikori

Eerder op de dag speelde Nishikori tegen Ferrer, in een duel dat gelijk opging. Beide spelers behielden hun eerste drie servicegames. Nishikori pakte daarna bij een stand van 3-3 een breakpoint. De volgende game brak de Spanjaard Nishikori meteen weer terug.

Ferrer behield daarna zijn eigen game en brak de 24-jarige Japanner opnieuw, waarmee hij de eerste set met 6-4 won. 

In de tweede set brak Nishikori zijn opponent meteen in de eerste game. De Japanner ging daarna niet in de fout en trok de tweede set met 6-4 naar zich toe. 

Nishikori had in de beslissende derde set weinig moeite met Ferrer en zegevierde met 6-1.

Alles wat u moet weten over de ATP World Tour Finals | Murray na harde nederlaag: 'Hoop werk aan de winkel'