Novak Djokovic heeft maandag een eenvoudige zege geboekt op Marin Cilic bij de ATP World Tour Finals.

De Servische nummer één van de wereld versloeg de Kroaat met 6-1 en 6-1. De partij in de O2 Arena in Londen was binnen het uur klaar.

Voor Cilic was het zijn eerste optreden bij het traditionele eindejaarstoernooi. De Kroaat kon echter geen moment genieten van de wedstrijd tegen drievoudig winnaar Djokovic.

Alleen in de tweede set brak Cilic door de service van de Serviër, op 2-0, maar de volgende vier games gingen allemaal naar Djokovic.

Sterk staaltje

De setstanden doen een eenvoudige zege voor Djokovic vermoeden, maar dat gevoel had de Serviër tijdens de partij niet. ''Dit was een partij van hoog niveau, een sterk staaltje tennis'', aldus Djokovic.

''Cilic is gewoon een goede speler en speelt met veel vertrouwen. Gelukkig ben ik er vandaag in geslaagd om zijn servicespel te neutraliseren. Het was fijn om hier na een jaar weer te spelen.''

Djokovic gaat na de eerste ronde samen met Stan Wawrinka aan kop in groep A. De Zwitser was eerder op maandag, eveneens met twee keer 6-1, te sterk voor de Tsjech Tomas Berdych.

De nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de halve finales.

Rojer

Jean-Julien Rojer begon eerder op de dag met een nederlaag aan het dubbeltoernooi op de ATP World Tour Finals in Londen.

Samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau moest de Nederlander nipt het hoofd buigen voor Alexander Peya en Bruno Soares.

In de supertiebreak werd het 12-10 voor het Oostenrijks/Braziliaanse duo. Rojer en Tecau verloren de eerste set met 6-3 en zegevierden met dezelfde cijfers in het tweede bedrijf.

Later in de poulefase nemen Rojer en Tecau het nog op tegen Mike Bryan/Bob Bryan en Lukasz Kubot/Robert Lindstedt.

Het is de derde achtereenvolgende keer dat Rojer acte de presence geeft bij het eindejaarstoernooi in Londen. Hij won nog geen enkele partij.

Bekijk de uitslagen en de standen van de ATP World Tour Finals