Nikolai Davidenko heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. De 33-jarige Rus, die de afgelopen jaren kampte met verschillende blessures, kwam sinds mei al niet meer in actie.

"Ik kan geen goede resultaten meer behalen door al die blessures", vertelde Davidenko donderdag in Moskou, waar deze week een ATP-toernooi plaatsvindt.

Gedurende zijn loopbaan won Davidenko 21 ATP-toernooien. In 2009 was hij de sterkste tijdens de ATP World Tour Finals, waarin hij afrekende met Juan Martin Del Potro in de eindstrijd.

Zijn hoogste notering op de wereldranglijst was de derde plaats die Davidenko in november 2006 bezette. Op de jongste ATP-ranking bekleedt de Rus de 244e positie. Op alle Grand Slam-toernooien op Wimbledon na bereikte de Rus minimaal de kwartfinale.

"Ik kan tevreden zijn, ik heb genoeg gerealiseerd, al won ik geen Grand Slam-toernooi en werd ik nooit de nummer één van de wereld."

Haase

Davidenko's laatste wedstrijd speelde hij dit jaar op Roland Garros. In de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi in Parijs moest hij zijn meerdere erkennen in Robin Haase.

"Eigenlijk besloot ik in juni al om te stoppen. Ik trainde twee keer per dag, maar ik kon niet meer het niveau halen dat ik wilde", aldus Davidenko.

"Het was alleen wachten op het moment dat ik wakker zou worden en ook echt tegen mezelf zou zeggen: 'nu is het genoeg'."

Davidenko sloeg iets meer dan 16,1 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar.