Daniele Bracciali en Potito Starace moeten vrezen voor een aanklacht wegens matchfixing. De Italiaanse tennissers zouden allebei een wedstrijd bij een ATP-toernooi hebben verkocht.

De namen van de 36-jarige Bracciali en de 33-jarige Starace zijn opgedoken in een omvangrijk onderzoek naar matchfixing in het voetbal door justitie in Cremona.

Skype-gesprekken van de beide Italianen zijn onderschept en delen daarvan zijn woensdag in Italiaanse media gepubliceerd

Dubbelspecialist Bracciali, die in 2006 als enkelspeler de nummer 49 van de wereld was, zou in juli 2007 met een drie jaar geleden gearresteerde accountant hebben gesproken over het manipuleren van een duel met de Amerikaan Scoville Jenkins in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Newport, een wedstrijd die hij met 6-2 en 6-1 verloor.

Vier jaar later zou een gesprek zijn onderschept waarin een inmiddels opgepakte eigenaar van een wedkantoor zegt dat Starace akkoord was om de finale van het ATP-toernooi van Casablanca te verkopen. De huidige nummer 150 van de wereld verloor de eindstrijd in 2011 met 6-1 en 6-2 van de Spanjaard Pablo Andujar.

Authentiek

Officier van justitie Roberto Di Martino, die de leiding heeft over het onderzoek in Cremona, bevestigt aan persbureau Associated Press dat de gepubliceerde gesprekken authentiek zijn.

Hij wil niet uitsluiten dat er nog andere tennissers, ook buiten Italië, bij betrokken zijn. "Maar meer kan ik er nu niet over zeggen."

Bracciali en Starace, die woensdag samen wonnen in de eerste ronde van het herendubbel bij het ATP-toernooi van Moskou, wilden niet reageren tegenover AP.

Officieel is er nog geen onderzoek naar de twee, die in 2007 al een schorsing kregen van zes weken (Starace) en drie maanden (Bracciali) van de ATP voor het afsluiten van weddenschappen op tenniswedstrijden.

Eerder dit jaar werd bekend dat er een onderzoek zou komen naar een verdachte wedstrijd tussen de Nederlanders Antal van der Duim en Boy Westerhof bij het challengertoernooi in het Duitse Meerbusch.