Andy Murray heeft zondag eindelijk zijn eerste titel van het jaar gewonnen.

De olympisch kampioen was in de finale van het ATP-toernooi in het Chinese Shenzhen in drie sets te sterk voor de Spanjaard Tommy Robredo: 5-7, 7-6 (9) en 6-1.

Murray, die na afloop in tranen uitbarstte, werkte in de tweede set liefst vijf matchpoints weg. Hij boekte zijn eerste titel sinds juli vorig jaar.

Toen was de Brit de beste op Wimbledon. 

Mazzel

De Schot erkende dat hij in de tweede set behoorlijk wat mazzel had gehad. Hij stond in de tiebreak met 6-2 achter, maar vocht zich dankzij vier punten op rij terug. Zowel Murray als Robredo verkwanselde vervolgens de ene na de andere kans, waarna Murray op 10-9 toesloeg met forehand-winner.

Het verzet van Robredo was daarna gebroken. ''Het was overduidelijk een bijzonder zware pot'', zei de opgeluchte Murray.

''Tommy verdiende het vandaag om te winnen, zeker met al die kansen die hij had. Maar soms gebeurt dit in sport. Ik ben blijven vechten tot het eind.''

Nishikori

Kei Nishikori heeft de titel gepakt bij het ATP-toernooi van Kuala Lumpur. De Japanner, finalist bij de US Open, klopte in de eindstrijd de Fransman Julien Benneteau in twee sets: 7-6 (4) en 6-4. Benneteau, die ook de vorige twee jaren de finale verloor in Maleisië, verspeelde in de eerste set een break voorsprong.

Voor Nishikori is het de derde ATP-zege van het jaar. De nummer acht van de wereld won eerder in Barcelona en Memphis. Benneteau stond voor de tiende keer in zijn loopbaan in de finale van een ATP-toernooi. Ook de vorige negen keer stapte hij als verliezer van de baan.