De Italiaanse Karin Knapp heeft zaterdag in Tasjkent haar eerste titel op de WTA Tour veroverd. 

De als derde geplaatste speelster versloeg in de finale de als eerste gerangschikte titelverdedigster Bojana Jovanovski uit Servië in twee sets.

Knapp won de partij met 6-2 en 7-6 (4).

Knapp haalde een keer eerder de finale op de WTA Tour in 2008 in Antwerpen.

Venus Williams

Venus Williams drong vrijdag door tot de halve finales van het toernooi in Quebec. De als eerste geplaatste Amerikaanse versloeg de Tsjechische Lucie Hradecka na een spannend duel met 6-3, 4-6 en 7-6 (3).

''Het was lastig om haar te verslaan'', zei Williams na afloop. ''Ze speelde echt heel goed. Ik ben blij dat ik die laatste belangrijke punten kon pakken.'' Williams speelt in de strijd om een plek in de finale tegen haar landgenote Shelby Rogers, die de Duitse Tatjana Maria in twee sets uitschakelde.

De Kroatische Mirjana Lucic-Baroni haalde voor het eerst sinds Wimbledon in 1999 de laatste vier door Sesil Karatantsjeva uit Kazachstan met 7-5 en 6-0 te verslaan. Ze stopte een tijdje met tennis, maar keerde terug op de WTA Tour.

Pilskova

In Hongkong staan Sabine Lisicki en de Tsjechische Karolina Pliskova zondag tegenover elkaar in de finale van het WTA-toernooi. De als eerste geplaatste Lisicki rekende zaterdag in de halve eindstrijd met 6-3, 3-6 en 6-2 af met de Italiaanse Francesca Schiavone.

Pliskova, de nummer drie van de plaatsingslijst, was in de halve finales met 6-1, 4-6 en 6-4 te sterk voor de Belgische Alison van Uytvanck.