Maria Sjarapova ligt uit de US Open. De Russin liet zich zondag in de vierde ronde verrassen door de Deense Caroline Wozniacki, die won in drie sets: 6-4, 2-6 en 6-2.

Sjarapova, dit jaar winnares van Roland Garros, was als vijfde geplaatst in het Grand Slam-toernooi in New York.

De Russin grossierde in fouten. Tegenover de 39 winners stonden liefst 43 missers. Wozniacki, als tiende ingeschaald op Flushing Meadows, sloeg de ballen heel wat secuurder.

Zij treedt in de kwartfinale aan tegen de Italiaanse Sara Errani. Zij versloeg de 32-jarige Mirjana Lucic-Baroni uit Kroatië in de vierde ronde.

De als dertiende geplaatste Italiaanse had het twee sets heel lastig met Lucic-Baroni, maar in de derde set liep ze over de nummer 119 van de wereld heen: 6-3, 2-6 en 6-0.

Ferrer

Bij de mannen werd David Ferrer zondag uitgeschakeld in derde ronde. De als vierde geplaatste Spanjaard redde het niet tegen Gilles Simon (26).

De 29-jarige Fransman was in vier sets te sterk voor Ferrer: 6-3, 3-6, 6-1 en 6-3.

De 32-jarige nummer vijf van de wereld haalde vorig jaar nog de kwartfinales bij het Grand Slam-toernooi in New York en bereikte twee keer de halve finales (2012 en 2007).

Simon schaarde zich één keer eerder bij de laatste zestien op Flushing Meadows, in 2011. De in Zwitserland wonende tennisser speelt in de vierde ronde tegen Marin Cilic (14) of Kevin Anderson (18).

Bekijk alle uitslagen en het programma van de US Open