Kiki Bertens is twee dagen na haar opgave met een maagvirus in het enkelspel toch weer de tennisbaan opgegaan bij de US Open, maar die snelle terugkeer in het dubbelspel was geen succes.

De Wateringse verloor donderdag met haar Israëlische partner Shahar Peer kansloos van het Tsjechisch/Chinese koppel Andrea Hlavackova/Zie Jheng: 0-6 1-6.

Bertens lag de afgelopen dagen ziek op bed. Ze was maandag in de partij tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky getroffen door een snel opkomend en heftig maagvirus.

''Het is verschrikkelijk om op te geven, zeker als je een set voor staat. Ik kon wel blijven staan maar dan was ik waarschijnlijk knock-out gegaan'', zei ze na de uitschakeling in het dubbelspel.

Slap

''Het voelde heel slap allemaal, ik had totaal geen energie. Als je twee dagen niets eet en binnenhoudt, dan voel je dat je lichaam gewoon helemaal leeg is. Ik probeerde het, want er waren geen reserves. Daarom kon ik niemand kwaad doen door de baan op te gaan'', aldus Nederlands beste speelster.

Landgenote Michaëlla Krajicek bereikte wel de tweede ronde in het dubbelspel. Ze won met haar Tsjechische partner Lucie Hradecka in twee sets van Tereza Smitkova (Tsjechië) en Stephanie Vogt(Liechtenstein): 6-4 7-6 (4).