Agnieszka Radwanska is woensdag al in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De als vierde geplaatste Poolse verloor in twee sets van Peng Shuai uit China: 3-6 en 4-6.

Peng Shuai, aanvoerster van de wereldranglijst voor het dubbelspel, sloeg maar liefst 28 winners in de wedstrijd die 96 minuten duurde.

Radwanska sneuvelde de afgelopen twee jaar in de vierde ronde van het toernooi in New York. In 2011 ging ze ook in de tweede ronde onderuit.

Peng Shuai stuit in de derde ronde op Roberta Vinci. De Italiaanse, als 28e geplaatst in New York, rekende in drie sets af met de Roemeense Irina-Camelia Begu (2-6, 6-4 en 6-1).

Halep

Simona Halep plaatste zonder al te veel problemen voor de derde ronde van de US Open. De als tweede geplaatste Roemeens rekende in twee sets af met Jana Cepelova uit Slowakije. Ze gunde haar tegenstandster slechts drie games: 6-2 en 6-1.

Halep, eerder dit seizoen verliezend finaliste op Roland Garros, begon op de hardcourtbaan van Flushing Meadows met een zege op de Amerikaanse Danielle Rose Collins: 6-7 (2), 6-1 en 6-2.

Sloane Stephens werd woensdag eveneens uitgeschakeld. De Amerikaanse, als 21e geplaatst, moest in drie sets het hoofd buigen voor Johanna Larsson: 5-7, 6-4 en 6-2.

De Zweedse nummer 96 van de wereld profiteerde optimaal van de vele fouten van Stephens. Ze sloeg er in totaal 63.

Berdych

Bij de mannen ontdeed Tomas Berdych zich van Lleyton Hewitt. De nummer zes van de plaatsingslijst had weinig moeite met de ervaren Australiër: 6-3, 6-4 en 6-3.

Berdych treft in de derde ronde Martin Klizan. De Slowaak versloeg de Belg Steve Darcis in vijf sets: 3-6, 2-6, 7-6 (5), 7-5 en 6-4.

Bekijk het programma en alle uitslagen van de US Open