Venus Williams heeft zaterdag in Montreal de 25e editie van de 'Sister Act' met zusje Serena gewonnen.

De 34-jarige Venus versloeg haar twee jaar jongere zus, die eerste staat op de wereldranglijst, in de halve finale in drie sets: 6-7 (2) 6-2 en 6-3. Het duel in Montreal duurde ruim twee uur.

Venus Williams is mede door blessureleed afgezakt naar de 26e plaats van de wereldranglijst, maar ze bewees zaterdag dat ze nog altijd goed kan tennissen.

Wat onderlinge resultaten betreft heeft Serena nog steeds een kleine voorsprong (14-11).

Radwanska

Venus Williams speelt zondag in de finale van het WTA-toernooi tegen de als derde geplaatste Agnieszka Radwanska uit Polen. Ze was in de halve eindstrijd te sterk voor de Russin Jekaterina Makarova.

Radwanska stapte na twee gewonnen tiebreaks na iets meer dan twee uur tennis als winnares van de baan: 7-6 (1) en 7-6 (3). Radwanska hoopt haar droogstand te beëindigen. Ze is dit seizoen nog zonder titel. In de voorgaande jaren won ze dertien toernooien.

Hoewel ze de voorgaande twee ontmoetingen met Venus Williams won, is Radwanska op haar hoede. "Ze heeft geweldig tennis laten zien deze week en veel goede spelers verslagen, vooral Serena. Het gaat zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden."