Kiki Bertens bereikte donderdag voor het eerst in haar carrière de derde ronde van een Grand Slam-toernooi, maar was niet tevreden op de manier waarop.

De Wateringse profiteerde van de opgave van haar opponente Anastasia Pavlioetsjenkova en kon niet haar gewenste niveau etaleren op het gravel in Parijs.

Bertens hoopt haar spel uit het kwalificatietoernooi weer te kunnen evenaren tegen de Spaanse Silvia Soler-Espinosa, tegen wie ze het opneemt in de volgende ronde. "Ik moet weer op zoek naar die losheid", zegt de 22-jarige speelster tegen De Telegraaf. "Ik raak ze de laatste dagen minder dan in de kwalificaties."

Aan het einde van de tweede set kreeg haar Russische tegenstandster Pavlioetjenkova te maken met fysiek ongemak. "Ze kon niet meer serveren", blikt Bertens terug. "Ze nam nog wel een pijnstiller en probeerde tijd te rekken, want dat werkt natuurlijk niet meteen. Dat was even irritant om tegen te spelen, maar ik bleef goed focussen."

De Nederlandse nummer 148 van de wereld stond ruim twee uur op baan 5 in Parijs. "Voor beide kanten was het een erg zware wedstrijd. Zeker in de eerste set had ik veel kansen om de set te pakken. In de tweede set stond ik er op de belangrijkste momenten wel. Misschien raakte mijn tegenstandster tegen het einde een beetje vermoeid, soms moet je dat beetje geluk hebben."

Derde ronde

Bertens probeerde zich niets aan te trekken van de kwetsuur van de Russin. "Ik ben blijven knokken en tot het uiterste gegaan. In de volgende ronde hoop ik weer het niveau van de kwalificaties te halen."

Haar volgende tegenstandster op het Parijse gravel is al geanalyseerd door de speelster uit Wateringen. "Ze beweegt goed en slaat alles met veel spin. Een echte Spaanse gravelspeelster. We zullen het zien", kijkt Bertens vooruit naar haar derderondepartij tegen Soler-Espinosa.

Bekijk het speelschema en alle uitslagen

Bertens bereikt derde ronde na opgave Pavlioetsjenkova