Robin Haase baalt van zijn nederlaag woensdag in de tweede ronde op Roland Garros tegen Martin Klizan. De geboren Hagenaar had het gevoel dat hij ging winnen.

''Ik heb mijn kansen niet benut. Dat is balen", aldus Haase die na ruim drie uur met 1-6, 6-3, 1-6, 6-1 en 5-7 verloor van de Slowaakse nummer 57 van de wereld.

"Ik was er ook heel dichtbij. Het ging gelijk op. We wonnen allebei twee makkelijke sets. Het kon alle kanten op. En na de vierde set had ik echt het gevoel dat deze partij van mij was. Ik dacht: wat er ook gebeurt, ik ga winnen. Maar helaas is dat niet gelukt."

Tijdens de partij ergerde de Nederlander zich aan de umpire. In de tweede set kreeg hij het verbaal met hem aan de stok. "De scheidsrechter maakte een blunder op een voor mij heel belangrijk moment."

"Daar baalde ik van. Na de game ging ik rustig naar het net om de umpire op zijn fout te wijzen. Ik wilde uitleggen dat hij een blunder had gemaakt, maar dat het verder oke was. Maar hij ging de discussie aan. En dat probeerde hij nog een keer." 

Toen werd ik kwaad en heb ik gezegd dat het genoeg was. Het zag er misschien niet leuk uit, maar ik stond wel in mijn recht."

Knop omzetten

Erg veel tijd om bij te komen van zijn nederlaag had Haase niet. Hij moest vrij snel daarna alweer aantreden voor een partij in het dubbelspel, die uiteindelijk bij een voordelige stand voor Haase en zijn Duitse teamgenoot André Begemann (6-3 en 1-1) moest worden afgebroken.

''Na afloop van het eerste duel probeer je gelijk een knop om te zetten, hoe moeilijk dat ook is. Je hebt natuurlijk niet heel veel zin om nog een dubbel te spelen. Je moet je dan echt weer even opladen." 

"Wij als tennissers hebben hier echter wekelijks mee te maken. Het is een kwestie van incasseren en weer doorgaan."