Robin Haase is woensdag gestrand in de tweede ronde van Roland Garros. De Nederlander moest in vijf sets zijn meerdere erkennen in Martin Klizan.

Het is al de vierde keer op rij dat de 27-jarige Haase er niet slaagt de tweede ronde in Parijs te overleven. Ditmaal stond er na ruim drie uur 1-6, 6-3, 1-6, 6-1 en 5-7 en het scorbord in het voordeel van de Slowaakse nummer 59 van de wereld.

Het was de tweede nederlaag van Haase tegen Klizan in de vierde onderlinge wedstrijd.

Wisselvallig

Het duel op baan zes van Roland Garros kende een zeer wisselend verloop. Haase begon slecht met de eerste set (6-1), maar herstelde zich uitstekend (6-3). In de derde set (1-6) was de Nederlander opnieuw van slag. Hij kon aan zijn slagen, vooral met zijn forehand, te weinig kracht en richting geven.

In de vierde set (6-1) kwam Haase weer sterk terug. Zowel in technisch als in tactisch opzicht kreeg hij weer vat op zijn eigen spel. Ook mentaal maakte de nummer 50 van de wereldranglijst een redelijk stabiele indruk, in tegenstelling tot Klizan, die zich steeds meer ging ergeren aan zijn eigen fouten.

In de vijfde set brak Haase meteen de service van de 24-jarige Slowaak, waarna hij met zijn eigen opslag een voorsprong van 2-0 afdwong. Klizan brak echter in de vierde game terug en behield daarna ook zijn service (2-3). 

De set ging daarna gelijk op tot 5-5, ook doordat Haase drie breekpunten liet liggen op 4-4 en Klizan een matchpoint op 4-5 verspeelde. In de beslissende eindfase brak de vermoeidheid Haase op, waardoor Klizan zijn tweede matchpoint kon benutten: 5-7.