Serena Williams is woensdag al in de tweede ronde van Roland Garros uitgeschakeld.

De nummer één van de wereld en titelverdedigster verloor in twee sets van de Spaanse Garbine Muguruza op het Parijse gravel: 2-6 en 2-6.

Muguruza, de mondiale nummer 35, plaatste in de eerste set bij een 1-1 stand een break. De Spaanse won het leeuwendeel van de rally's en stoomde door naar een 6-2 zege in de eerste set. 

In het tweede bedrijf bleef het momentum aan de zijde van Muguruza. De Amerikaanse kwam al snel op een 3-0 achterstand. Williams repareerde nog wel een break achterstand, maar werd vervolgens zelf weer gebroken na een abominabele servicegame.

De 20-jarige Muguruza, die tot woensdag nog nooit van een speelster uit de top vijf won, maakte de wedstrijd vervolgens overtuigend af.

Williams werd begin dit jaar in de Australian Open in de vierde ronde uitgeschakeld door Ana Ivanovic.

Ongelooflijk

"Dit is ongelooflijk, ik ben heel blij. Ik speelde erg goed, ik probeerde aanvallend te spelen en dat pakte goed uit", meldde Muguruza na afloop.

De laatste keer dat een als eerste geplaatste speelster al in de tweede ronde van Roland Garros werd uitgeschakeld was in 2004, toen Justine Henin vroegtijdig strandde.

De Spaanse stuit in de volgende ronde op Anna Schmiedlova. De Slowaakse was eerder op de dag te sterk voor Serena’s zus Venus Williams: 2-6, 6-3 en 6-4.

Dinsdag werd in de persoon van Na Li al de nummer twee van de plaatsingslijst op Roland Garros uitgeschakeld.

Roger Federer

Roger Federer heeft zeer eenvoudig de derde ronde bereikt. De Zwitserse nummer vier van de plaatsingslijst was met 6-3, 6-4 en 6-4 veel te sterk voor Diego Sebastian Schwartzman.

Serena Williams: 'Ik moet vijf keer zo hard werken'

Bekijk alle resultaten op Roland Garros