Na Li liet zich dinsdag verrassen door Kristina Mladenovic op Roland Garros, maar weigert te spreken van een incident. 

De winnares van 2011 ging in drie sets onderuit tegen de mondiale nummer 103 uit Frankrijk. "Er is geen sprake van zomaar een slechte dag", treurt de Chinese op de website van Roland Garros.

"Het ligt aan mij, denk ik. Het makkelijkste is natuurlijk om te zeggen dat het gewoon een slechte dag was, maar dat is niet zo. Dat weet ik honderd procent zeker."

Li vindt dat ze al langere tijd niet in goeden doen is. "Ik heb het gevoel dat ik niet zo lekker bezig ben. Als het wel goed gaat, heb ik er vertrouwen in dat ik een partij alsnog kan winnen, zelfs als ik geen goede dag heb. Maar vandaag heb ik het niet eens echt geprobeerd", onthult de 32-jarige speelster die vorig jaar in de tweede ronde strandde in Parijs.

Van de favorietenrol ondervond de Chinese geen hinder, zegt ze. "Nee, ik wil me niet achter excuses verschuilen. Verliezen is verliezen." Een complimentje voor haar opponente kan er dan ook niet af bij Li. "Het maakte niet uit tegen wie ik het vandaag opnam. Ik had bij voorbaat al verloren."

Bekijk het speelschema en alle uitslagen

Oud-winnares Na Li onderuit in eerste ronde Roland Garros