Igor Sijsling heeft dinsdag niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste ronde van Roland Garros.

De Amsterdammer was in Parijs niet opgewassen tegen de Spanjaard David Ferrer. Sijsling verloor de partij tegen de nummer vijf van de plaatsingslijst met 6-4, 6-3, 6-1. Ferrer reikte vorig jaar tot de finale op het Parijse gravel. 

Sijsling, nummer 55 van de wereld, werd al vroeg in de wedstrijd gebroken, maar wist zich in de vierde game te herstellen en nam daarna een 3-2 voorsprong. Twee games later ging Ferrer echter voor de tweede keer door zijn opslag heen en drukte hij door naar de setwinst. 

In het tweede bedrijf verspeelde Sijsling zijn eerste servicegame na een dubbele fout op breakpoint. Ferrer liet zich daarna niet in de problemen brengen en op 5-3 sloeg hij nogmaals toe. Sijsling hield in de derde set drie games stand, maar kon zijn tegenstander daarna niet meer bijbenen. 

In de tweede ronde neemt Ferrer het op tegen de Italiaan Simone Bolelli, die won van zijn landgenoot Andrea Arnaboldi.

Voor Sijsling was het zijn derde deelname aan Roland Garros. Bij zijn debuut in 2012 was de eerste ronde ook het eindstation. Vorig jaar reikte hij tot de tweede ronde.

Rojer

Jean-Julien Rojer heeft zich met zijn Roemeense partner Horia Tecau geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel.

Het duo won met 6-4 6-0 van het Franse tweetal Adrian Mannarino en Benoit Paire. Rojer en Tecau zijn in Parijs als dertiende geplaatst.