Na Li is dinsdag in de eerste ronde van Roland Garros verrassend uitgeschakeld. 

De nummer twee van de wereldranglijst verloor in drie sets van Kristina Mladenovic: 7-5, 3-6 en 6-1. De Française is de nummer 103 van de wereld. Haar beste resultaat in Parijs was de tweede ronde in 2013.

De Chinese Na Li kon door haar nederlaag de eindzege bij de Australian Open van eerder dit jaar geen goed vervolg geven. Dat gold ook al voor Stanislas Wawrinka. De Zwitserse winnaar bij de mannen in Australië verloor maandag in de eerste ronde van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez.

Na Li schreef Roland Garros in 2011 op haar naam. Vorig jaar kwam ze niet verder dan de tweede ronde.

De Deense Caroline Wozniacki verloor  eveneens in de openingsronde. De Belgische Yanina Wickmayer was in drie sets te sterk voor de voormalige nummer één van de wereld: 7-6 (5), 4-6, 6-2. Wozniacki was in Parijs als dertiende geplaatst.

Errani

Sara Errani heeft moeizaam de tweede ronde bereikt. De als tiende geplaatste Italiaanse, die de laatste twee jaar uitstekend presteerde in Parijs, klopte in drie sets Madison Keys uit de Verenigde Staten.

Errani kwam een terugval in het tweede bedrijf te boven en zegevierde met 7-5, 3-6, 6-1. 

Errani was aan haar stand verplicht te winnen. Ze staat op de wereldranglijst 29 plekken hoger dan Keys. Bovendien was de gravelspecialiste in 2012 finaliste en reikte ze vorig jaar tot de halve finale. 

Ivanovic

Ana Ivanovic had een beduidend eenvoudigere openingspartij. De Servische (11) had niets te duchten van thuisspeelster Caroline Garcia en won met 6-1, 6-3. Sloane Stephens (15) versloeg eveneens in twee sets Shuai Peng uit China, maar geheel eenvoudig kwam de zege niet tot stand: 6-4, 7-6 (8). 

Bekijk het speelschema en alle uitslagen