Robin Haase heeft maandag op overtuigende wijze de tweede ronde op Roland Garros bereikt. De Hagenaar versloeg in drie sets de Rus Nikolai Davidenko: 7-5, 6-4 en 6-2.

De partij op baan 14 nam iets minder dan twee uur in beslag. Het duel tussen Haase en Davidenko begon ruim een uur later dan gepland vanwege de regen in Parijs.

In de eerste set waren beide spelers nog aan elkaar gewaagd. Bij een 5-5 stand wist Haase de eerste break van de wedstrijd te plaatsen en niet veel later de set uit te serveren.

Ook in de tweede set deden Haase en Davidenko niet veel voor elkaar onder. Opnieuw was het de Nederlander die Davidenko wist te breaken. Haase werkte op zijn beurt een aantal breakpunten weg en won de set uiteindelijk met 6-4.

Daarmee was het verzet van Davidenko gebroken. Haase liep in het derde bedrijf al snel uit naar een 4-0 voorsprong en liet de Rus niet meer terugkomen in de wedstrijd.

Klizan

In de volgende ronde treedt Haase aan tegen de Slowaak Martin Klizan. De nummer 59 van de wereld verraste de als negende geplaatste Japanner Kei Nishikori: 7-6 (4), 6-1 en 6-2.

Haase en Klizan speelden drie keer eerder tegen elkaar. De Nederlander won twee van die drie wedstrijden.

Haase: 'Heb Davidenko goed onder druk weten te zetten'