Jesse Huta Galung heeft door een rugblessure moeten opgeven in de eerste ronde van het sterk bezette challengertoernooi in Tunis.

De nummer 144 van de wereld moest bij een achterstand van 5-2 in de eerste set de strijd staken tegen de Roemeen Adrian Ungur.

"Heel vervelend, het schoot tijdens het inspelen in mijn rug. Hij is geblokkeerd en ik kon niet op honderd procent spelen. Dan kun je beter stoppen", laat Huta Galung aan NU.nl weten.

De geboren Haarlemmer laat zich in Nederland behandelen. "De fysiotherapeut in Tunis is niet van hoog niveau, dus die kunnen er weinig aan doen."

Roland Garros

De 28-jarige Huta Galung hoopt volgende week gewoon weer te kunnen aantreden bij de kwalificaties voor het Masters-toernooi in Rome. "Na een bezoek aan een goede fysiotherapeut in Nederland kan ik volgende week gewoon spelen."

Na zijn optreden in Rome speelt Huta Galung nog de challenger van Heilbronn en vervolgens probeert hij zich te kwalificeren voor Roland Garros. In 2008 stond hij voor het laatst in het hoofdtoernooi van de Franse Grand Slam.

Huta Galung is bezig aan een moeizaam seizoen. Eind 2013 maakte hij nog deel uit van de mondiale top honderd, maar nu dreigt hij buiten de beste 150 spelers van de wereld te vallen. Huta Galung won dit jaar slechts vijf van zijn zeventien partijen. Vorige week pakte hij wel de dubbeltitel in Barcelona.