Robin Haase heeft dankzij het bereiken van de halve finale op het ATP-toernooi in Boekarest een aardige sprong gemaakt op de wereldranglijst.

Op de maandag gepubliceerde ranking bezet de 27-jarige Hagenaar de 43e plaats, waar hij vorige week nog 50e stond.

Nadat Haase, die onlangs afscheid nam van zijn coach Marcos Gorriz, afrekende met onder anderen Mikhail Joezjni strandde hij zaterdag in de halve eindstrijd in Boekarest tegen Lukas Rosol.

Igor Sijsling is de enige andere Nederlander in de top honderd; hij verruilt de 56e voor de 58e plek. Thiemo de Bakker bezet de 132e positie (twee plaatsen winst) en Jesse Huta Galung staat 144e (twee plaatsen verlies).

Rafael Nadal is nog steeds de mondiale nummer één, al is zijn marge op Novak Djokovic de laatste weken wel iets afgenomen. Stanislas Wawrinka, Roger Federer en David Ferrer completeren de top vijf.

Vrouwen

Bij de vrouwen gaat Serena Williams nog steeds aan de leiding. De Amerikaanse koestert een ruime voorsprong op Na Li, Agnieszka Radwanska, Victoria Azarenka en Simona Halep.

Kiki Bertens levert liefst twintig plaatsen in, maar blijft op een 151e plek de beste Nederlandse. Arantxa Rus boekt twee plekken winst en bezet nu de 154e plaats.