Het Nederlands Davis Cup-team speelt van 12 tot en met 14 september tegen Kroatië om een plek in de Wereldgroep van 2015.

Dat heeft de loting dinsdag uitgewezen. Het team van captain Jan Siemerink speelt een thuisduel. De locatie en ondergrond zal de KNLTB later bepalen.

Kroatië heeft drie spelers in de top honderd van de wereldranglijst: Marin Cilic (26e), Ivan Dodig (37e) en Ivo Karlovic (52e). Nederland stelt daar Robin Haase op de 47e plaats en nummer 55 Igor Sijsling tegenover.

Nederland is veroordeeld tot de play-offs na de nederlaag in de eerste ronde eerder dit jaar tegen titelverdediger Tsjechië.

Nederland dwong vorig jaar promotie naar de Wereldgroep af door Oostenrijk te verslaan.

Pittige loting

Nederland was ongeplaatst bij de loting en moest daarom rekening houden met een zware tegenstander. ''Dit is een pittige loting tegen een sterke tegenstander'', concludeerde Siemerink.

''Kroatië heeft op dit moment drie spelers in de top honderd. Het feit dat we thuis spelen, spreekt wel in ons voordeel. Ik hoop dat we dezelfde sfeer en passie terug gaan zien zoals vorig jaar in Groningen het geval was tegen Oostenrijk. Het publiek was toen van absolute meerwaarde voor het team."

Toplanden Servië, Spanje en Argentinië moeten ook het vege lijf redden in de play-offs. Servië moet daarvoor op bezoek naar India, Spanje speelt uit tegen Brazilië en Argentinië moet op bezoek bij Israël.

Verder ontvangt Canada Colombia, krijgen de Verenigde Staten Slowakije op bezoek en speelt Australië thuis tegen Oezbekistan. België moet op bezoek bij Oekraïne.