Zonder te spelen hebben Rafael Nadal en Novak Djokovic de finale van het masterstoernooi in Miami bereikt.

De tennisliefhebbers in Miami hadden zich vrijdag verheugd op twee mooie halve finales, maar door een bizarre samenloop van omstandigheden zagen ze geen actie op de baan.

Zowel Kei Nishikori als Tomas Berdych meldde zich kort voor zijn partij af; de Japanner vanwege een liesblessure, de Tsjech is ziek.

Djokovic en Nishikori zouden de dag openen, maar de Japanner had na zijn gewonnen kwartfinale tegen Roger Federer te veel last van zijn linkerlies om te spelen. "Ik ben heel teleurgesteld en het spijt me heel erg voor de fans'', aldus Nishikori.

Een uur voordat Nadal en Berdych de baan op zouden komen, meldde de Tsjech zich ziek af met buikgriep.

Onderlinge balans

De finale tussen Djokovic en Nadal wordt zondag gespeeld. De Spanjaard won opvallend genoeg nog nooit in Miami. De Serviër was in 2007, 2011 en 2012 de sterkste. 

De onderlinge balans is in het voordeel van Nadal. Hij versloeg Djokovic 22 keer, 'Nole' stapte zeventien keer als winnaar van de baan.

Bij de vrouwen gaat de finale ook tussen de nummers één en twee van de wereldranglijst, Serena Williams en Li Na. De Amerikaanse klopte Maria Sjarapova in de halve finale (6-4 en 6-3) en gaat voor haar zevende titel in Miami. 

De Chinese klopte Dominika Cibulkova uit Slowakije in drie sets (7-5, 2-6 en 6-3). In het dubbelspel bereikte Martina Hingis samen met Sabine Lisicki de finale, door winst op Cara Black en Sania Mirza: 6-3 en 6-4.