Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van het sterk bezette tennistoernooi van Indian Wells. De Hagenaar won vrijdag (plaatselijke tijd) in twee sets van de Australische qualifier John-Patrick Smith: 6-4 en 6-4.

De partij duurde bijna anderhalf uur. De Nederlander kreeg in de hele partij geen breekpunt tegen op zijn eigen service.

Het is voor Haase de tweede keer in zijn loopbaan dat hij de tweede ronde haalt in Indian Wells. "Ik wilde vanaf begin af aan aanvallend spelen, maar het werd een duwpartij. Dat kwam door hem", zei de nummer 46 van de wereld over de voor hem onbekende Smith tegen Tennis.nl.

"Hij serveert goed en komt af en toe naar het net, maar verder wacht hij af en vindt hij het niet zo fijn om rally’s te spelen. Daarom begon ik alleen maar meer te duwen, tot het einde van de sets. Toen begon ik te versnellen."

"Normaal gesproken moet ik met beter tennis van hem winnen, maar uiteindelijk is 6-4 6-4 gewoon prima."

Dimitrov

De volgende tegenstander van Haase is de hoog aangeschreven Grigor Dimitrov, die in Californië als vijftiende is geplaatst. De Bulgaar pakte vorige week nog zijn tweede ATP-titel, door het toernooi van Acapulco te winnen.

Haase verwacht een lastig duel. "Hij is in vorm, dus het zal voor mij heel moeilijk worden. Ik speelde aan het begin van het seizoen tegen hem in Brisbane en hoewel ik vond dat ik toen helemaal niet slecht speelde, kreeg ik toch op mijn broek (3-6 en 2-6, red.)."

Eerder werd Igor Sijsling uitgeschakeld in de eerste ronde van het 'vijfde Grand Slam'. Thiemo de Bakker kwam niet door de kwalificaties.