Andy Murray heeft zich dinsdagavond gekwalificeerd voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Acapulco.

De Wimbledon-winnaar ontdeed zich in drie sets van de Spanjaard Pablo Andujar (6-3, 1-6 en 6-2) en duelleert in de volgende ronde met de Portugees Joao Sousa.

Normaal gesproken speelt Murray in deze tijd van het jaar in Dubai, maar de Schot heeft besloten om te breken met zijn vaste patroon door te debuteren in Acapulco.

Het toernooi in Mexico wordt dit jaar gespeeld op hardcourt nadat de vorige twintig jaar gravel de ondergrond was.

Murray is achter David Ferrer als tweede geplaatst op het ATP-toernooi. De Schot verloor eerder deze maand in de kwartfinales van het ABN Amro-toernooi van Marin Cilic.

Isner

John Isner werd al meteen uitgeschakeld. De Amerikaanse nummer drie van de plaatsingslijst ging onderuit tegen Ivo Karlovic. De Kroaat zegevierde na twee sets, die beide in een tiebreak werden beslist: 7-6 (4) en 7-6 (5).

Zowel Isner als Karlovic geldt als een servicekanon en dus was het niet verwonderlijk dat de wedstrijd met tiebreaks werd beslist. In de eerste set kregen beide spelers maar twee breakkansen, waarvan ze er allebei één benutten.

In het tweede bedrijf werden er helemaal geen breakkansen genoteerd. Karlovic sloeg bijna twee keer zoveel aces als Isner, vijftien om acht.