Igor Sijsling is er dinsdag niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het ATP-toernooi in Dubai.

De Amsterdammer kreeg vijf wedstrijdpunten, maar moest uiteindelijk toch in drie sets zijn meerdere erkennen in de Tunesiër Malek Jaziri: 0-6, 6-4 en 7-6 (4).

Jaziri was met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi in Dubai.

Sijsling, de nummer 53 van de wereld, had in de eerste set geen moeite met Jaziri. De Tunesische nummer 137 van de wereldranglijst won geen game en stond na ruim 21 minuten op achterstand. 

Aan het begin van de tweede set profiteerde Jaziri echter direct van een verslapping bij Sijsling en die break was genoeg om de stand weer gelijk te trekken. 

De derde set leek ook weer even spannend te worden, maar Sijsling brak in de derde game en liep vervolgens uit naar 5-3. Op die stand lukte het hem echter niet de partij uit te serveren en Maliki bracht de spanning terug. 

Sijsling kwam vervolgens echter op 6-5 en kreeg toen een reeks break- en dus wedstrijdpunten. Die waren niet aan hem besteed en Jaziri benutte in de tiebreak zijn eerste wedstrijdpunt.

In de tweede ronde neemt Jaziri het op tegen Somdev Devvarman uit India. Die won de eerste set van de als tweede geplaatste Juan Martin del Potro met 7-6 (3) en zag de Argentijn toen opgeven met een polsblessure.

Bertens

Kiki Bertens is dinsdag doorgedrongen tot de tweede ronde van het WTA-toernooi in Braziliaanse Florianopolis. Nederlands beste speelster versloeg in drie sets de Kazachstaanse Sesil Karantantsjeva: 6-4, 1-6, 6-2.

In de openingset won Bertens bij een stand van 4-4 de servicegame van haar tegenstandster en serveerde de set vervolgens keurig uit. In het tweede bedrijf domineerde Karatantsjeva en verloor Bertens kansloos. 

Na een korte onderbreking vanwege de hitte hervond de Wateringse, inmiddels afgezakt naar de 119e plaats op de wereldranglijst, haar energie en trok ze de derde en beslissende set overtuigend naar zich toe.

In de tweede ronde van het hardcourttoernooi treft Bertens de als eerste geplaatste Carla Suarez Navarro uit Spanje.

Lees ook: Del Potro geeft huilend op in Dubai