Juan Martin Del Potro heeft in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Dubai op moeten geven in zijn partij tegen Somdev Devvarman uit India.

Del Potro had te veel last van zijn linkerpols. In 2010 stond de Argentijn bijna het gehele jaar ook al aan de kant door een polsblessure en twee weken geleden op het ABN Amro-toernooi had hij ook last.

In Rotterdam had Del Potro nog goede hoop dat hij in Dubai zonder problemen zou kunnen spelen.

In Dubai won Devvarman de eerste set in een tiebreak met 7-3. De zichtbaar geëmotioneerde Del Potro moest zich daarna laten behandelen door een fysiotherapeut. Huilend zat 25-jarige Argentijn op zijn stoel met een handdoek over zijn hoofd. 

Al snel kwam Del Potro tot de conclusie dat verder spelen geen zin had. Hij kon door zijn polsblessure nauwelijks nog een backhand voluit slaan.

Novak Djokovic en de Tsjech Tomas Berdych plaatsten zich wel voor de tweede ronde. De als eerste geplaatste Serviër ontdeed zich simpel van Denis Istomin. De partij eindigde in tweemaal 6-3 voor Djokovic en nam een kleine anderhalf uur in beslag. 

Berdych versloeg de Roemeense qualifier Marius Copil met 6-3, 6-4.

Heel zwaar

Bij de persconferentie na afloop vocht Del Potro tegen de tranen. "Ik voel me niet erg goed. Mijn pols doet veel pijn en iedereen weet wat er vier jaar geleden met mijn andere pols is gebeurd."

De lange Argentijn werd in 2010 aan zijn rechterpols geopereerd. Dat jaar, het jaar na zijn zege op de US Open, speelde hij slechts drie toernooien. 

"Het was heel zwaar om vandaag te spelen", verklaarde Del Potro. "Ik probeerde alles, maar ik kan op dit moment niet de speler zijn die ik wil zijn." Ook als hij de eerste set had gewonnen had Del Potro waarschijnlijk de handdoek in de ring geworpen", gaf hij aan. "Ik denk niet dat ik door had gespeeld, nee. Het deed te veel pijn." 

Nadat hij de pijn bij de Australian Open al voelde, was Del Potro in Minnesota langsgegaan bij Richard Berger, de arts die hem in 2010 behandelde. Toen werd hem fysiotherapie voorgeschreven. De Argentijn is van plan om zich zo snel mogelijk weer bij zijn arts te melden.