Robin Haase is er maandag niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het ATP-toernooi van Sao Paulo. Thiemo de Bakker ging onderuit in de eerste ronde in Dubai. 

Haase verloor verrassend van de thuisspelende Joao Souza, de nummer 129 van de wereld. De Braziliaan was met 7-5 en 6-4 te sterk.

De geboren Hagenaar wist geen van zijn vier breakpoints te benutten. Joao Souza had in beide sets daardoor genoeg één break om de  wedstrijd eruit te kunnen slepen.

Haase was als vijfde geplaatst in Brazilië. Hij is momenteel de nummer 45 van de wereld.

De Bakker

De Bakker strandde in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Dubai. De Nederlander was niet opgewassen tegen Philipp Kohlschreiber.

De Duitse nummer zeven van de plaatsingslijst was in een uur en vijf minuten met 6-3, 6-3 te sterk.

De Bakker drong via de kwalificaties door tot het hoofdschema van het hardcourtevenement in de Verenigde Arabische Emiraten.

In de eerste set kwam hij bij een 5-0 achterstand nog terug tot 5-3 en werkte hij ook nog drie setpunten weg, maar de set ging vervolgens toch naar de Duitser.

Na de uitschakeling van de Westlander is Igor Sijsling de laatste Nederlandse troef in Dubai. De Amsterdammer neemt het dinsdag op tegen de Tunesiër Malek Jaziri, die met een wildcard werd toegelaten.

Federer

Roger Federer, met vijf eindoverwinningen de meest succesvolle speler ooit in Dubai, drong wel door tot de tweede ronde.

De Zwitser (4) ontdeed zich met 6-1 en 6-4 van zijn Duitse opponent Benjamin Becker. De partij nam slechts een uur en twee minuten in beslag.