Igor Sijsling was dinsdag erg tevreden met zijn niveau in zijn gewonnen partij tegen Mikhail Joezjni.

De Amsterdammer versloeg de als zevende geplaatste Rus bij het ABN Amro-toernooi verrassend in twee sets.

"Ik maakte erg weinig fouten. In zijn servicegames had ik vrijwel op elk punt kans, dat geeft een goed gevoel. Het had niet veel beter gekund dan ik vandaag heb laten zien. Ik speelde agressief, serveerde goed", aldus Sijsling na afloop.

Joezjni kende tijdens de partij wat fysieke problemen, maar daar had de Nederlander niets van gemerkt. "Ik hoorde achteraf pas van mijn coach dat Joezjni niet helemaal fit was. Ik had op de baan niet het idee dat hij fysieke problemen had."

"Ik merkte wel dat hij wat meer foutjes maakte dan anders. Daardoor probeerde ik iets meer de bal in het spel te houden dan anders. Alles ging volgens plan. Dat hij af en toe opeens een wereldbal sloeg, daar liet ik me niet door afleiden."

Sijling voelt zich altijd prettig in Ahoy. "Ik vind deze baan in Rotterdam fijn. Hij pakt erg veel verschillende effecten. Niet alleen slice, maar ook topspin en een kickservice werken goed op deze ondergrond."

Berrer

De Amsterdammer treft in de volgende ronde de Duitse qualifier Michael Berrer, die maandag in de eerste ronde in drie sets te sterk was voor Jesse Huta Galung.

"Berrer is een speler die ik wel ken. Hij is een linkshandige, schakende speler. Hij is een beest van een gozer, maar hij speelt niet zo agressief."

"Ik denk zeker dat ik kans heb tegen hem. Voor een tweede ronde is het een goede loting. Ik hoop dat ik gewoon weer fris op de baan sta en mijn eigen spel kan spelen. Dan zien we wel wat er gebeurt."

Top vijftig

Sijsling, die vorig jaar ook de tweede ronde haalde in Ahoy, werkt sinds begin dit jaar met zijn nieuwe coach Michel Koning. De samenwerking met de oud-tennisprof bevalt hem goed. 

"Hij had vroeger hetzelfde speltype als ik. Daar kunnen we goed over praten. Ik praat met hem niet zo veel over tactiek tijdens een wedstrijd. Hij geeft tips, maar vertrouwt ook op mijn inzichten in een partij."

Het doel van Sijsling voor het komende jaar is het halen van de top vijftig. Hij staat nu op de 64e plaats van de wereldranglijst. "Om dat te halen zal ik me in ieder geval op een aantal punten moeten verbeteren. Fysiek gezien kan het beter en ook mijn spel heeft nog verbeterpunten."