Ernests Gulbis heeft dinsdag de tweede ronde bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

De Let was in Ahoy in twee sets te sterk voor de Oezbeek Denis Istomin: 6-4 en 7-6 (4).

Gulbis ging in de openingsset twee keer door de service van Istomin. Zelf hoefde de Let maar één break toe te staan, waardoor hij de set met 6-4 won.

In de tweede set plaatsten beide spelers één break, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin trok Gulbis met 7-4 aan het langste eind.

De partij duurde ruim anderhalf uur. Gulbis, nummer 24 van de wereld, treft in de volgende ronde de als achtste geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov. Hij versloeg de Rus Dmitri Toersoenov.

Cilic

Ook Marin Cilic overleefde de eerste ronde in Ahoy. De Kroaat, nummer 37 van de wereldranglijst, rekende in twee sets af met de Tsjech Lukas Rosol: 6-2 en 6-2.

Cilic kende weinig moeite met Rosol, die dertien plaatsen lager gerangschikt staat. De Kroaat plaatste twee breaks in de eerste set en kwam niet in de problemen tijdens zijn opslagbeurten: 6-2.

In het begin van de tweede set ontstond een gelijk opgaande strijd, waarin beide spelers kansen kregen op een break. Uiteindelijk was het Cilic die toesloeg bij een voorsprong van 3-2. Rosol wist daarna geen game meer te winnen: 6-2.

Cilic speelt in de tweede ronde tegen de als vijfde geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Hij won maandag in drie sets van de Duitser Florian Mayer.