Jesse Huta Galung wil zijn verloren partij van maandag tegen Michael Berrer het liefst zo snel mogelijk vergeten.

"Dit was de meest teleurstellende partij die ik ooit hier in Ahoy gespeeld heb", aldus de Haarlemmer op een persconferentie bij het ABN Amro World Tennis Tournament.

Huta Galung moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de Duitse qualifier. “Ik sta de laatste tijd prima te spelen. De trainingen gaan ook erg goed, dan is dit erg zuur.”

"Ik begon dramatisch aan de partij. Ik had het gevoel gewoon niet. In de tweede set kwam ik er iets meer in en leek de partij te kantelen. Dan speel ik één slechte game in de derde set en is het alsnog afgelopen."

Het beslissende moment in de derde set was de dubbele fout van de Nederlander op breakpunt tegen. "Aan die dubbele fout op zich heeft het niet gelegen. Ik heb elf aces geslagen tegenover vier dubbele fouten, dat is een prima balans."

Mentaal

Huta Galung liet vorige week zeven wedstrijdpunten liggen bij het ATP-toernooi van Zagreb tegen Benjamin Becker. Tegen Berrer liet hij maandag vijf breakpunten onbenut.

Volgens Huta Galung is dat geen mentale kwestie. "Mijn tennis was gewoon niet zoals ik de laatste tijd gespeeld heb. Ook al had ik vandaag gewonnen, dan was ik nog niet tevreden geweest."

"Ik ging de baan op met een duidelijk plan, want ik had Berrer bekeken in het kwalificatietoernooi. Ik wist dat ik hem veel moest laten lopen. Dat lukte in de tweede en derde set. Ik kreeg toen ook kansen, maar ik kon geen vuist maken", stelt de nummer 91 van de wereldranglijst.