Richard Krajicek verwacht volgende week duidelijkheid te krijgen over de polsblessure van Juan Martin Del Potro.

Door die kwetsuur is het nog maar de vraag of de Argentijn deel kan nemen aan het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Toernooidirecteur Krajicek zegt tegen RTV Rijnmond Del Potro niet dagelijks te bellen. "Ik wil hem niet teveel pushen. Laat ze eerst rustig een diagnose stellen en dan verwacht ik begin volgende week duidelijkheid."

Del Potro laat zijn pols in de Verenigde Staten onderzoeken. De huidige  nummer vier van de wereld liep de blessure op tijdens de Australian Open. In 2010 werd hij al een keer aan zijn pols geopereerd.

De rechtshandige speler schreef het ATP-toernooi in Rotterdam vorig jaar op zijn naam door in de finale Julien Benneteau te verslaan.

Stepanek

Krajicek liet verder weten blij te zijn dat de Tsjech Radek Stepanek Benoit Paire vervangt. De Fransman meldde zich onlangs af vanwege een knieblessure.

"De 25 hoogst geklasseerde spelers op de wereldranglijst, die zich ingeschreven hebben, worden rechtstreeks toegelaten. Stepanek viel daar net buiten. Nu Paire niet meedoet is het mooi dat hij wordt vervangen door een oud-winnaar."