Richard Krajicek heeft er vertrouwen in dat Australian Open-winnaar Stanislas Wawrinka gewoon mee zal doen op het ABN Amro World Tennis Tournament.

Dat zegt de toernooidirecteur tegen de NOS. Wawrinka heeft een slopend toernooi in Melbourne achter de rug en er wachten hem Davis Cup-verplichtingen met Zwitserland.

"Hij zorgt voor een upgrade van ons toernooi", aldus Krajicek. Wawrinka won verrassend de Australian Open en is daardoor de nummer drie van de wereld. "Ik ga er gewoon van uit dat hij komt. We hebben daar afspraken over gemaakt."

Toch houdt de toernooidirecteur een slag om de arm. "Het is jammer dat hij na een zwaar toernooi ook nog Davis Cup speelt", aldus Krajicek. Wawrinka is al vastgelegd voor het ATP-toernooi in Rotterdam en won deze week verrassend van Rafael Nadal in de finale in Melbourne.

"Normaal gesproken heeft hij twee weken de tijd en is hij helemaal fit. Het is een verstandige jongen met veel ervaring. Hij is niet iemand van twintig jaar die te veel wil doen."

Al met al kijkt Krajicek met een positief gevoel naar de opmars van Wawrinka, die daarmee de Argentijn Juan Martin del Potro op papier overtreft als beste speler in Rotterdam. "Hij is naar de vierde plaats gestegen. Wawrinka is nu een Grand Slam-winnaar en de nummer drie van de wereld. Daar ben ik blij mee."

Het ABN Amro-toernooi start op maandag 10 februari in Ahoy. Vorig jaar schreef Del Potro het toernooi op zijn naam door in de finale af te rekenen met Julien Benneteau.

Lees ook: Laagste plaats Federer op ranglijst sinds oktober 2002