De loting voor het dubbelspel op de Australian Open heeft Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek aan elkaar gekoppeld.

Bertens speelt samen met de Belgische Kirsten Flipkens. Krajicek treedt aan met de Tsjechische Lucie Hradecka, een specialiste als het gaat om het dubbelspel.

Hradecka is de nummer dertien op de wereldranglijst als het gaat om het dubbelspel. Krajicek staat op de ranglijst als 95e gerangschikt.

Kiki Bertens staat ietsje hoger op plek 93. Flipkens is bij het dubbelspel de nummer 118 van de wereldranglijst.

Eerder werd Bertens bij de loting voor het enkelspel gekoppeld aan Ana Ivanovic. De 26-jarige Servische was in 2008 verliezend finaliste in Melbourne en strandde zowel in 2012 als in 2013 in de vierde ronde. Ze is de nummer veertien van de wereldranglijst.

Rojer

Van de Nederlanders werd Jean-Julien Rojer met zijn dubbelpartner Horia Tecau uit Roemenië gekoppeld aan Teimuraz Gabasjvili uit Rusland en Michail Koekoesjkin uit Kazachstan. Het duo Rojer/Tecau is als tiende geplaatst in Melbourne.

Jesse Huta Galung en Igor Sijsling spelen in de eerste ronde tegen de Oostenrijker Philipp Oswald en Simon Stadler uit Duitsland. Robin Haase neemt het met zijn dubbelpartner Christopher Kas uit Duitsland op tegen de Rus Nikolaj Davidenko en Andrej Galoebev uit Kazachstan.

Mocht Haase de tweede ronde halen, dan treffen hij en zijn Duitse collega daarin de als eerste geplaatste Amerikanen Bob en Mike Bryan.

Bekijk hier het speelschema

Lees ook: Top 8 kanshebbers Australian Open mannen