Serena Williams is sinds 1988 de eerste vrouw die alle vier de Grand Slams in één seizoen kan winnen. Dat zegt haar Franse coach Patrick Mouratoglou.

"Met Serena is alles mogelijk", zegt hij tegen de BBC. "Kijk naar haar niveau op dit moment. Ze heeft alle topspeelsters meerdere malen verslagen, dus we kunnen hoog inzetten."

De 32-jarige Williams heeft alle Grand Slams (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open) al gewonnen gedurende haar carrière, maar in 1988 was het de Duitse Steffi Graf die dat als laatste vrouw in één kalenderjaar lukte.

"Natuurlijk zou het uitzonderlijk zijn, het is gewoon niet normaal als je dat voor elkaar krijgt", aldus Mouratoglou. "Het is maar een paar keer gebeurd in de geschiedenis, maar Serena is er toe in staat en het doel is om het allerhoogste te halen in alle toernooien dit seizoen. Dus waarom niet?"

Vorig seizoen won Williams Roland Garros en de US Open. Bij de Australian verloor ze, mede door een enkelblessure, van de Amerikaanse Sloane Stephens. Op Wimbledon werd ze in de vierde ronde uitgeschakeld door Sabine Lisicki wegens vermoeidheid, zo zegt Mouratoglou.

Williams won onlangs haar eerste titel van 2014. De nummer één van de wereld was de sterkste bij het WTA-toernooi in Brisbane. Het was al het vierde toernooi op rij dat Williams won. Eerder was ze de beste op de US Open, het toernooi van Peking en de WTA Championships in Istanbul.