Richard Krajicek is ook de komende drie jaar de toernooidirecteur van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Dat maakte de voormalig Wimbledon-kampioen donderdag bekend op een persconferentie.

"Het is en blijft de leukste baan van Nederland. De blijvende ambitie en het unieke teamwork tussen ABN Amro en Ahoy Rotterdam dragen hier natuurlijk in belangrijke mate aan bij", aldus Krajicek.

Ook hoofdsponsor ABN Amro en speellocatie Ahoy Rotterdam blijven tot en met 2017 aan het ATP-toernooi verbonden. De huidige overeenkomst liep dit jaar af.

"De kracht van het toernooi is dat het elke editie weer groeit. Het toernooi heeft het vermogen om nieuwe initiatieven te blijven ontwikkelen", stelt Ernst Boekhorst, de manager Sponsoring en Events van ABN Amro.

Del Potro

De 41e editie van het toernooi start op maandag 10 februari. De Argentijn Juan Martin Del Potro en de Tsjech Tomas Berdych zijn de twee hoogst geplaatste spelers in het hoofdschema.

Igor Sijsling en Thiemo de Bakker zijn de enige twee Nederlanders die rechtstreeks toegelaten zijn tot het toernooi. Beide spelers kregen een wildcard van Krajicek.