De Fransman Gaël Monfils en de Russische oud-winnaar Mikhail Joezjni maken in februari hun opwachting bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. Toernooidirecteur Richard Krajicek wist ook Gilles Simon, Jerzy Janowicz, Julien Benneteau en Fernando Verdasco nog aan het deelnemersveld toe te voegen voor de 41 editie van het toernooi.

Eerder was al bekend dat titelverdediger Juan Martin Del Potro, Tomas Berdych, Stanislas Wawrinka, Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga, Milos Raonic en Tommy Haas naar Rotterdam komen.

Krajicek kiest met zeven spelers uit de top twaalf van de wereldranglijst voor een in de breedte sterk bezet toernooi. Een echte publiekstrekker, zoals de afgelopen twee jaar Roger Federer, ontbreekt op het affiche. 

Igor Sijsling en Thiemo de Bakker zijn de Nederlandse deelnemers in Ahoy. Beiden zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi met een wildcard. De laatste wildcard wordt kort voor aanvang van het toernooi uitgegeven.

Robin Haase slaat het toernooi in Rotterdam dit jaar over. De Hagenaar speelt in februari liever op gravel in Zuid-Amerika.