Viktor Troicki en Marin Cilic weten binnen een maand wanneer ze weer op de tennisbaan mogen staan.

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft beloofd uiterlijk begin november in beide zaken een uitspraak te doen. Beide tennissers staan al geruime tijd aan de kant wegens het overtreden van de dopingregels.

Troicki deed woensdag tijdens een besloten hoorzitting zijn verhaal aan het CAS. Partijen wilden na afloop niet zeggen wat er precies was besproken.

De Serviër vecht een dopingschorsing aan van achttien maanden. Hij kreeg die straf omdat hij in april bij het masterstoernooi van Monte Carlo geweigerd zou hebben om bloed af te staan.

Nikethamide

Cilic moet volgende week woensdag zijn verhaal doen bij het CAS. De Kroaat testte begin mei positief op het verboden middel nikethamide en kreeg daarvoor een schorsing van negen maanden.

Die straf kan nog hoger uitvallen. De internationale tennisfederatie heeft het CAS gevraagd Cilic voor twee jaar uit te sluiten.

Troicki is sinds zijn schorsing op de wereldranglijst gezakt van de 53e naar de 73e plaats. Bij vrijspraak kan hij volgende maand nog met Servië deelnemen aan de Davis Cupfinale tegen Tsjechië.

Cilic duikelde de afgelopen maanden van de twaalfde naar de 37e plaats.