Igor Sijsling heeft de finale bereikt van het challengertoernooi in de Belgische plaats Bergen. 

De 26-jarige Amsterdammer de nummer drie van de plaatsingslijst, rekende zaterdag in de halve eindstrijd na meer dan twee uur af met Andreas Beck uit Duitsland: 6-4, 5-7 en 6-4. Sijsling sloeg liefst twintig aces, tegenover twee van zijn opponent. 

Sijsling, 75e op de wereldranglijst, moet het in de finale opnemen tegen de als eerste geplaatste Tsjech Radek Stepanek, die met 6-4 en 6-1 te sterk was voor de Fransman Marc Gicquel. Sijsling staat met Jesse Huta Galung ook in de finale van het dubbelspel, na een zege op Duits-Oostenrijkse koppel Christopher Kas/Oliver Marach (6-4 en 6-4).

In de eindstrijd treffen Sijsling en Huta Galung de Amerikaan Eric Butorac en de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen, die als tweede geplaatst zijn.

Rus

Arantxa Rus strijdt zondag voor de hoofdprijs bij het ITF-toernooi van Vallduxo. De 22-jarige Monsterse kreeg de finaleplaats zaterdag cadeau van thuisspeelster Sara Sorribes Tormo, die in de beslissende set moest opgeven. Rus leidde toen met 1-6, 6-4 en 1-0.

De als vierde geplaatste Nederlandse, die deze week al twee partijen won zonder een game af te staan, moet het in de finale opnemen tegen de Française Alizé Lim. De nummer vier van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor de Braziliaanse Teliana Pereira (6-3 en 6-0), die als tweede was ingeschaald.

In de finale van het dubbelspel moest Rus het met Cindy Burger afleggen tegen het Argentijns-Franse duo Florencia Molinero/Laura Thorpe: 6-1 en 6-4.