Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Maria Sjarapova

Sjarapova onderuit in Cincinnati

Maria Sjarapova is dinsdagavond al in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Cincinnati uitgeschakeld.
Door ANP/NUsport

De als derde geplaatste Russin verloor in drie sets van de Amerikaanse Sloane Stephens: 6-2, 6-7 (5) en 3-6. Het duel nam liefst 143 minuten in beslag.

Sjarapova speelde haar eerste hardcourttoernooi nadat ze zich wegens een heupblessure moest afmelden voor de toernooien van Stanford en Toronto.

Het was tevens Sjarapova's eerste partij sinds ze wordt gecoacht door Jimmy Connors. "We blijven hard werken. Ik was niet geduldig genoeg en maakte daardoor veel te veel onnodige fouten."

Ivanovic

Ana Ivanovic verloor al in de eerste ronde, waarvoor Sjarapova een bye had. De Servische bleek niet opgewassen tegen Alize Cornet: 6-2, 6-7 (8) en 4-6.

Ook voor de als dertiende geplaatste Kirsten Flipkens viel het doek. De Russin Elena Vesnina won met 3-6, 6-1 en 6-3 van de Belgische.

Sabine Lisicki kan eveneens haar koffers pakken. De Duitse finaliste op Wimbledon bleek niet opgewassen tegen de Servische Jelena Jankovic: 6-7 (5), 7-5 en 2-6.

Azarenka

Victoria Azarenka liet zich niet verrassen. De Wit-Russische, die als tweede is geplaatst, versloeg de Amerikaanse qualifier Vania King in twee sets.

Alleen in de tweede set had ze het moeilijk, waardoor de partij langer dan een uur en veertig minuten duurde: 6-1 en 7-6 (8-6).


Lees meer over:

Victoria AzarenkaWTA Cincinnati

Aanbevolen artikelen