Ondanks het bereiken van de finale op het ATP-toernooi in Gstaad is Robin Haase elf plaatsen gezakt op de wereldranglijst.

De Hagenaar, die zondag zijn meerdere moest erkennen in Michail Joezjni, verruilt de 57e voor de 68e plek.

Haase verliest relatief veel punten omdat het toernooi van Kitzbühel in 2012 - dat hij won - niet meer meetelt voor de ranking. Dit jaar wordt het evenement in Oostenrijk een week later gehouden en wel vanaf maandag.

Igor Sijsling consolideert de 59e positie en is daarmee de beste Nederlander. Jesse Huta Galung wint liefst 24 plaatsen na zijn challengerzege in Tampere en staat nu 110e, acht plekken onder Thiemo de Bakker, die van 108 naar 102 gaat.

In de bovenste regionen verandert er niets. Novak Djokovic staat nog steeds eerste, voor Andy Murray, David Ferrer, Rafael Nadal en Roger Federer.

Vrouwen

Bij de vrouwen is Serena Williams nog steeds wereldranglijstaanvoerster. Net als vorige week houdt ze Maria Sjarapova, Victoria Azarenka, Agnieszka Radwanska en Na Li onder zich.

Kiki Bertens is op plaats 67 (vorige week 66) de beste Nederlandse op de lijst. Richel Hogenkamp stijgt van de 278e naar de 229e positie en ook Angelique van der Meet (236), Arantxa Rus (243) en Lesley Kerkhove (297) staan nog in de top driehonderd.