Robin Haase heeft zaterdag de finale van het ATP-toernooi in Gstaad bereikt. De ongeplaatste Hagenaar was Feliciano Lopez (5) met 4-6, 6-1 en 6-4 de baas.

Bekijk hier de beelden van Haase-López

Haase treft in zijn derde ATP-finale Mikhail Joezjni (6). De vorige twee finales, allebei in het Oostenrijkse Kitzbühel, won hij.

Haase kreeg in de eerste game meteen een gevoelige tik te verwerken. Lopez brak de Nederlander, waarna de Spanjaard op zijn eigen service geen fouten maakte en de eerste set binnenhaalde.

In de tweede set ging de strijd gelijk op totdat Haase zijn eerste breakkans van het duel onmiddellijk benutte: 3-1. Hij sloeg zich daarna met een tweede break naar een derde set.

Lopez had in het begin van de beslissende set geen antwoord op het tennis van Haase. De Hagenaar sloeg zich met knappe winners naar een break voorsprong en hield die vervolgens vast. Op 5-4 serveerde hij zich naar de finale.

Joezjni bereikte de eindstrijd door Victor Hanescu met tweemaal 6-3 te verslaan. De Rus stond vier keer eerder tegenover Haase en won viermaal.