Kiki Bertens leeft na bijna drie weken afwezigheid onbezorgd toe naar haar rentree op de WTA Tour in Bad Gastein. De Wateringse werd op Wimbledon geplaagd door een pijnlijke enkelblessure, maar heeft daar geen last meer van.

Door Charlie Bootsman

"Het herstel is best snel gegaan. De afgelopen week heb ik volle bak kunnen trainen en in overleg met de fysiotherapeut heb ik besloten gewoon te spelen", aldus Bertens, die in Oostenrijk een qualifier treft, tegen NUsport.

De nummer 66 van de wereld kon in Londen niet voluit spelen en haar coach repte zelfs van een eventuele operatie aan haar enkel. "In eerste instantie was het nog dik, maar na een paar dagen voelde ik er helemaal niks meer van."

"Ooit zal die operatie er wel een keer komen. Ik hoop het na mijn tenniscarrière te doen, want op dit moment heb ik er alleen op gras problemen mee. Je weet nooit hoe je uit zo'n ingreep komt en ik heb de laatste twee jaar nooit moeten opgeven door mijn enkel."

Afwachten

De 21-jarige Bertens heeft nog geen besluit genomen over haar toekomst op gras. Haar enkelbanden hebben geen functie meer en dat is op die ondergrond erg zwaar. "Ik weet het nog niet. Dat zal elk jaar weer afwachten zijn."

Ze heeft in haar schema voor de komende weken nog geen rustmoment ingelast. "Ik speel voor de US Open elke week een toernooi. Misschien dat ik er een weekje tussenuit gooi als ik moe ben of goede resultaten haal."

Na Bad Gastein, waar Bertens als vijfde geplaatst is, vertrekt ze naar Amerika voor de toernooien van Stanford, Washington, Toronto, Cincinnati en New Haven. De US Open begint op 26 agustus. Ze kwam vorig jaar tot de tweede ronde in New York.

Volgens Bertens brengt dat drukke schema geen enkel risico met zich mee. "Niet dat ik weet, ik heb er gewoon vertrouwen in. Ik kan gewoon de hoeken in en in de wedstrijden voor het grasseizoen haalde ik al een goed niveau. Ik maak me niet druk."