Carlos Berlocq heeft zondag een primeur beleefd. In het Zweedse Bastad won de dertigjarige gravelspecialist zijn eerste ATP-toernooi, door in de finale de als achtste geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco te verslaan: 7-5 6-1.

Berlocq startte voortvarend met een break, die hij halverwege de eerste set weer prijsgaf. Verdasco had het lastig, de Spanjaard moest op een 5-4-achterstand drie setpunten wegwerken, alvorens hij de stand weer gelijk trok.

Twee games later sloeg Berlocq alsnog toe, hij ging weer door de service van Verdasco en won het eerste bedrijf.

Ook in de tweede set was het Berlocq die meteen op voorsprong kwam. Dit keer hield de Argentijn het voordeel wel vast en in de slotfase wist hij Verdasco nogmaals te breaken. Op 5-1 serveerde hij de partij koel uit voor zijn eerste toernooiwinst.

Berlocq speelde zijn tweede finale in een ATP-toernooi. Vorig jaar verloor hij in de Chileense hoofdstad Santiago nog van zijn landgenoot Juan Mónaco.

De Argentijn bereikte de finale door zaterdag in de halve eindstrijd Thiemo de Bakker in twee sets uit te schakelen. Hij komt door zijn toernooizege vanaf de 74e positie weer de top vijftig binnen.