Serena Williams kent vooralsnog geen problemen in haar jacht op titelprolongatie op Wimbledon. De Amerikaanse rekende zaterdag in de derde ronde in een uur af met de 42-jarige Japanse Kimiko Date-Krumm: 6-2 en 6-0.

Williams heeft in haar drie partijen tot nu toe slechts elf games moeten afstaan. De nummer een van de wereld staat nu op 34 overwinningen op rij. 

In de vierde ronde komt ze voor het eerst op Wimbledon een geplaatste speelster tegen. Williams speelt voor een plaats in de kwartfinale tegen de Duitse Sabine Lisicki, de nummer 23 van de plaatsingslijst. Die won eerder op zaterdag in drie sets van Samantha Stosur.

Na Li bereikte met grote moeite de vierde ronde op Wimbledon. De Chinese nummer zes van de plaatsingslijst stond tegen de Tsjechische Klára Zakopalova op de rand van uitschakeling, maar wist net op tijd de partij om te keren: 4-6, 6-0 en 8-6.

Zakopalova mocht op 6-5 in de derde set voor de overwinning serveren. De Tsjechische, nummer 43 van de wereld, was haar zenuwen niet de baas en leverde haar service in.

Li profiteerde optimaal en sloeg in de veertiende game nogmaals toe.

De Chinese speelt voor een plaats in de kwartfinale tegen de Italiaanse Roberta Vinci, die in twee sets won van Dominika Cibulkova uit Slowakije.