Bernard Tomic heeft voor een verrassing gezorgd op Wimbledon door de als negende geplaatste Richard Gasquet in de derde ronde uit te schakelen. De Australiër was in vier spannende sets net wat beter dan zijn Franse opponent: 7-6, 5-7, 7-5, 7-6.

In de eerste set dwongen beide spelers geen enkel breakpunt af, waarna Tomic de tiebreak won.

De Australiër liet in het tweede bedrijf vier setpunten onbenut, waarna Gasquet wel toesloeg en op gelijke hoogte kwam. Tomic won vervolgens de derde set, door een enigszins gelukkige bal op het tweede setpunt.

In de vierde set moest de tiebreak opnieuw de beslissing brengen en weer was Tomic doortastender, terwijl Gasquet over de gehele partij dertien punten meer maakte.

Berdych

Tomas Berdych heeft zich ook geplaatst voor de vierde ronde. De Tsjechische nummer zes van de wereld was in vier sets de betere van Kevin Anderson uit Zuid-Afrika: 3-6, 6-3, 6-4, 7-5.

Berdych had de gehele partij moeite zijn eerste service binnen de lijnen te krijgen. In de eerste set profiteerde Anderson daar eenmaal van, in de tweede set was het Berdych die als enige een break forceerde.

Na de derde set nam de Tsjech een voorsprong. Anderson had op 5-3 in de vierde set de kans op gelijke hoogte te komen. De Zuid-Afrikaan faalde en gaf even later zelfs de wedstrijd weg.

Berdych bereikte in 2010 de finale van het enige Grand Slam op gras, toen verloor hij van Rafael Nadal. Vorig jaar werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld.

Haas

De Duitser Tommy Haas bewijst ook op Wimbledon dat hij nog niet versleten is. De 35-jarige veteraan bereikte zaterdag de vierde ronde door de Spanjaard Feliciano Lopez in vier sets terug te wijzen: 4-6, 6-2, 7-5 en 6-4.

Haas, kwartfinalist op Roland Garros, had in de eerste set geen kans op de service van Lopez. In de tweede set liet de Spanjaard meer steken vallen, het derde bedrijf gaf hij weg door een dubbele fout op setpunt tegen.

Ook in de vierde set werd een late break Lopez fataal, hij schonk Haas direct de wedstrijd nadat hij eerder zelf zes breakmogelijkheden had gemist.