Andy Murray is donderdag doorgedrongen tot de achtste finales van het ATP-toernooi van Queen's.

De als eerste geplaatste Schot won in twee sets van de Fransman Nicolas Mahut: 6-3 en 7-6 (4).

De wedstrijd werd woensdag bij een stand van 2-2 in de tweede set wegens regen afgebroken.

Het was Murrays eerste partij sinds bijna een maand. Tijdens het Masterstoernooi in Rome moest hij in de tweede ronde opgeven als gevolg van een rugblessure.

Door deze kwetsuur kon Murray niet deelnemen aan Roland Garros. In de achtste finales op Queen's treedt hij in het strijdperk met de Australiër Marinko Matosevic. Deze wedstrijd wordt later op donderdag al gespeeld.

"Het ging goed met de rug, dat was het meest bevredigende van de partij", aldus Murray na afloop. "Dat ik Roland Garros miste, was lastig. Ik was immers op elke Slam in de afgelopen zeven jaar van de partij."

Del Potro

Juan Martin Del Potro heeft eenvoudig de kwartfinale bereikt in Londen. In iets minder dan een uur ontdeed hij zich van Daniel Evans: 6-0 en 6-3.

De Argentijn had in de eerste set geen kind aan de Engelsman. Alleen in de tweede set beet Evans wat van zich af, maar hij was niet bij machte het Del Potro echt moeilijk te maken.

''Ik denk dat ik vooral in de eerste set goed en gefocust speelde. Aan het eind van de tweede set was het allemaal wat nerveus. Evans speelde toen ook sterker'', zei Del Potro na afloop van de wedstrijd.

''Veel Engelse tennissers zijn lastig te bespelen op gras en ik denk dat Evans het op Wimbledon ook goed gaat doen.''

Del Potro treft in de kwartfinale Lleyton Hewitt. Hij versloeg in de achtste finales de Amerikaan Sam Querrey in drie sets: 5-7, 6-3 en 6-4.