De Nederlandse tennisser Yannick Ebbinghaus gaat mogelijk in beroep tegen zijn straf voor het overtreden van de integriteitsregels.

De Internationale Tennisfederatie (ITF) legde Ebbinghaus een half jaar schorsing op omdat hij had gewed op wedstrijden. Bovendien moet de nummer 1158 van de wereld een boete van ongeveer achtduizend euro betalen.

"Ik begrijp dat de regels gehandhaafd moeten worden, maar ik ben enorm geschrokken van de opgelegde straf", meldt Ebbinghaus in een persverklaring.

"Gezien de omstandigheden vind ik de straf erg zwaar. Bovendien ben ik een student die internationale tennistoernooien speelt, maar ik voorzie niet in mijn levensonderhoud met tennis."

Ebbinghaus zegt dat hij kleine bedragen (gemiddeld tien euro) inzette. "Ik heb niet geweten dat ik, als speler van de ITF, niet op tenniswedstrijden mocht wedden. Toen ik ontdekte dat het verboden was ben ik onmiddellijk gestopt met het afsluiten van weddenschappen."

"De wedstrijden waarop ik heb gewed betroffen altijd wedstrijden op een hoger niveau dan waarin ik actief ben en bovendien toernooien waar ik zelf niet uitkwam."